V. 1.0.7.1

Start:

2023-11-04

Kl: 11:00

Slut:

2023-11-19

Kl: 16: 00

History Rocks! The War To End All Wars – The movie.

”The War To End All Wars – The Movie” är skapad i samarbete mellan Sabaton och Yarnhub Animation Studios. Detta är en 67 minuter lång musikalisk film som innehåller låtar från Sabatons senaste studio album “The War To End All Wars”. Filmen berättar livfullt historierna om första världskriget, vilket ger tittarna en bättre förståelse för vad låtarna på albumet skrevs om. Det är en musikal och ett historiskt äventyr som berättar historier från första världskriget.

Sabaton är ett svenskt power metal-band från Falun, som bildades 1999. Bandets låtar är inspirerade av olika historiska krig. Även bandnamnet är militärt inspirerat, då Sabaton också är namnet på den del av rustningen som täcker foten. Bandet var på museet under 2017 och spelade in delar av musikvideon till Primo Victoria.

Filmen kommer visas på ett 70-tal museum runt om i världen mellan 4-19 november. Detta för att uppmärksamma den 11 november, som är 105-årsdagen av vapenstilleståndsdagen av första världskriget.

Målet med detta projekt är att uppmuntra flera människor att besöka sina lokala museer och öka intresset för historia.

Vi kommer visa filmen två gånger per dag onsdag-söndag mellan 4-19 november. Filmen ingår i entrépriset men du behöver boka en plats. Platserna är begränsade till 25 per visning. Biljetter bokar du i vår webbutik här

Rekommenderad ålder:
Skaparna av filmen har inte själva satt någon rekommendation för ålder. Men vi på Arsenalen rekommenderar filmen från 15 år.