Stridsvagn m/21-29

OBS! Stridsvagn m/21-29 kommer under våren 2019 vara på reparation inför sommarens uppvisningsdagar. Därför finns den inte att se utställd i museet under en tid. 

Svensk pansarhistoria tog sin början för snart 100 år sedan genom att 10 stycken stridsvagnar i hemlighet köptes från Tyskland. Vagnarna smugglades till Sverige i delar och i tullhandlingarna står det ”traktordelar” och ”bleckslageriarbeten”.

2001 föddes första idén om att försöka renovera en av de fyra kvarvarande Strv m/21-29 till körbart skick. Men först 2013 påbörjades arbetet med den omfattade renoveringen och med målsättning att bli klara till vagnens 100-årsdag 2018. Arsenalen tillsammans med Södermanlands Regementes Museiförening och Armémuseum står bakom projektet. Efter nästan 5 års slit och flera tusentals arbetade timmar rullade vagnen den 12 juni 2018 och nu kan vi stolt visa upp den i museet.

Ta del av det arbete som skett med vagnen via renoveringsbloggen som har skrivits under de åren som renoveringen ägde rum här blog.arsenalen.se

Kontakta oss

Namn*
Förening/företag
Telefonnummer
Epostadress*

* Obligatoriska fält


Ärende*
Meddelande*

Skickar formulär...

Tackar!

Nu är det skickat. Vi återkommer så fort som möjligt!